Verhuur van dakkoffers, dakdragers, sneeuwkettingen en fietsendragers

SNEEUWKETTINGEN HUREN

Voor een veilige en verantwoorde wintersportreis met uw auto behoren sneeuwkettingen tot uw uitrusting. In de meeste wintersportlanden is het verplicht om sneeuwkettingen bij u te hebben.

Van belang voor het kiezen van de juiste sneeuwkettingen is dat de kettingen geschikt zijn voor de combinatie van het voertuig, de bandenmaat en de toegestane schakeldikte. Om de juiste schakeldikte te achterhalen adviseren wij u de dealer of het instructieboekje van uw voertuig te raadplegen. Indien u twijfelt over de toegestane schakeldikte of over de keuze die u kunt maken, neem dan gerust contact met ons op.

HET JUISTE TYPE KETTING

Niet elk type ketting is voor iedere auto geschikt. Op zwaardere voertuigen zoals SUV's en 4x4's zijn kettingen van een zwaardere kwaliteit nodig. Om de banden van deze voertuigen kunnen dus geen sneeuwkettingen voor personenauto's worden gelegd.KIES HIER UW VOERTUIGCLEARANCE

Het is belangrijk dat u bij het zoeken van de juiste sneeuwkettingen de toegestane maximale schakeldikte bepaalt. Een standaard sneeuwketting wordt om de band en dus ook aan de achterzijde van de band (tussen de band en de wielkast) bevestigd. Hoe breder de band van de auto hoe minder ruimte er in de wielkast overblijft voor het bevestigen van een sneeuwketting. In sommige gevallen is de ruimte voor het bevestigen van een sneeuwketting nihil. In dit geval bent u genoodzaakt een vaak veel duurdere loopvlakketting te gebruiken.

BANDENMAAT

Voor het bepalen van de juiste sneeuwkettingen is het van belang om de juiste bandenmaat te weten. Deze is terug te vinden op de zijkant van de band zoals weergeven op de afbeelding.

LOOPVLAKKETTINGEN

Loopvlakkettingen zijn sneeuwketting die NIET aan de achterzijde van de band bevestigd worden, maar enkel op het loopvlak van de band. Een loopvlakketting is daarom een ideale sneeuwkettingoplossing voor voertuigen met minimale ruimte tussen het wiel en de wielkast. Voor meer informatie en/of het reserveren van loopvlakkettingen.

Prijsopgave